top of page

99 % av de som spiser sushi gjør det feil. Her er den riktige måtenSushi er den nye folkefavoritten og er en virkelig fantastisk smaksopplevelse med fokus på å aktivere smakssansene: det skal være balanse mellom søtt, salt surt og umami. For å få en optimal smaksopplevelse er det derfor viktig å spise på den riktige måten.


1. Bruk fingrene

De fleste nordmenn har lært seg kunsten å spise med spisepinner, det er fantastisk! Men om du skal følge regler for japansk etikette, så skal man faktisk bruke hendene. Du vipper først biten på siden, før du griper den med fingrene og dypper fiskebiten i soyasausen. Spis hele biten! sier sushi ekspert og kokk Van Tran2. Balanse er VIKTIG

Når du spiser nigiri så er det kun fisken som skal dyppes i soyasausen og ikke risen. Grunnen til dette er at risen vil trekke seg til altfor mye soyasaus, og dermed vil smaken av salt overdøve de andre smakssansene. Dette er såklart feil, da det skal være balanse.


3. Nei, wasabi skal ikke oppi soyasausen..

Den korrekte metoden å spise sushi med wasabi, er å påføre litt wasabi på fisken direkte med spisepinnene. Wasabi er sterkt, så pass på!4. Ingefær brukes for å rense ganen

Syltet ingefær brukes for å rense ganen, slik at smaksløkene nullstiller seg mellom de ulike bitene.


5. Rekkefølgen på hvordan man spiser sushi

Husk å spise i riktig rekkefølge. Start med de lette smakene først , og de fetere, mer smaksrike bitene etterpå, sier Van Tran. For eksempel: Om du har ulike biter som Laks, Kamskjell, Torsk og Tunfisk, så lønner det seg å starte med torsk og kamskjell før du hiver deg innpå med feitere fisk: laks og tunfisk.
6. Ønsker du en skikkelig smaksopplevelse?

Stol på kokken og spør etter kokkens anbefaling, da får du en virkelig matopplevelse!


7. Ikke del biten

Sushibitene er laget for å spises hele, ikke del dem!


Så hva venter du på? Lets eat sushi!

https://www.sushicity.no/order-online-
122 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page