top of page

Hvorfor sushi er sunt - Fordeler med å spise Sushi!

Du trenger ikke å bekymre deg for å spise Sushi, for å si det sånn!

Sushi er i dag en populær matrett blant unge og voksne og anses av mange som favorittmaten, det ser godt ut og smaker godt – en deilig delikatesse med mange helsemessige fordeler. Den økende interessen og omfavnelsen av sushi får oss til å spise mer råfisk og sjømat, noe som helsedirektoratet anbefaler. En fryd for øyet, en ennå større fryd for ganen. Og en like stor fryd for helsa!


1. Kilde til proteiner

Proteiner er et viktig næringsstoff for kropppen vår, som er med på å bygge opp både muskler og skjelett, samt frakte andre næringstoffer rundt i kroppen. Helsedirektoratet anbefaler å kutte ned på kjøtt og heller øke inntaket av fisk, da det er nesten like proteinrikt som kjøtt. I hovedsak inneholder fisk rundt 20 gram protein per 100 gram. Spis mer sushi!


2. Øker immunforsvaret


Fisk og sjømat brukt som sushi-topping har lite kalorier og inneholder mye omega-3 fettsyrer, proteiner og vitamin D som er viktig for blant annet immunforsvaret ditt, samt at det skal kunne motvirke demens og være med på å forebygge hjerte- og karsykdommer.3. Ris - ENERGI-BOOST!

Hvis du føler deg sulten og trøtt, hiv innpå med sushi. Ris er en utmerket god kilde til karbohydrater og proteiner og er dermed en naturlig energi-booster.Riseddik har antibakterielle egenskaper, det hjelper forsiktig med fordøyelsen, samtidig som det reduserer risikoen for høyt blodtrykk. Et bonus poeng, ris er gluten-fri, så ris er godt egnet for de med glutenintoleranse.
4. Rik på fiber og et effektivt antiseptisk middel


Sushi består av mange type grønnsaker eller frukt, som for eksempelvis avokado, tang og syltet ingefær og er dermed en god kilde til fiber. - Fiber gir jevnt blodsukker - Fiber er bra for vekten - Fiber reduserer risikoen for hjerte og karsykdom - Fiber er bra for magen: Fiber er bra for fordøyelsen og forhindrer fordøyelsesproblemer som forstoppelse, oppblåsthet og diare, en god fordøyselse er viktig for helse og velvære - Det øker immunforsvaret og hjelper kroppen til å bekjempe forkjølelse og influens

- Inneholder protein, mineraler, spesielt jod og er rik på vitaminer A, B1, B2, B6, niacin og C. - Wasabi og syltet ingefær reduserer risikoen for kreft!


Så hva venter du på? Bestill Sushi direkte fra nettsiden vår for takeaway, og ja vi leverer selvsagt hjem til deg om du skulle ønske det!

https://www.sushicity.no/order-online-
232 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page