top of page

Visste du dette om sushi? Tvilsomt


Sushi er en populær rett blant unge og voksne, og mange anser det som deres favorittrett. Men det er mye du ikke vet om sushi. Vi har samlet en rekke interessante fakta.

1. Opprinnelsen er ikke Japan.

Mange mener og tror at Sushi ble oppfunnet i Japan. Dette er feil. Faktisk så har det seg slikt at Sushi oppsto for 2500 år siden langs Mekong Elven i Sørøst-Asia, nemlig en av verdens største elver. Etterhvert ble teknikken spredd videre til andre regioner, og på rundt 800-tallet dukket sushi opp i Japan.



2. 18.Juni er den internasjonale sushi-dagen

Denne dagen feires for å oppfordre alle rundt om i verden til å spise sushi. Hvem skal du feire med?




3.Film-snacks?

Den moderne sushi-stilen ble opprettet av Hanaya Yohei ( 1799-1858) i 1820 og ble solgt i små boder langs gatene. Sushi på den tiden ble betraktet som fast food, og man spiste gjerne sushi med fingrene. Fremfor å spise popkorn på teatre, brukte japanerne sushi som film-snacks. Yummy!



4. Sushi = Afrodisiakum

Du har nok hørt om afrodisiaka - mat og krydder som kan gi deg mer energi , sterkere libido og til og med sterke orgasmer.Sushi er kjent som et afrodisiakum, fordi sushi inneholder mye omega-3 som bidrar til sexhormonproduksjon. Tunfisk er også en kilde til selen, noe som bidrar til å øke mannens spermkvalitet.



5. Forbud mot kvinner på kjøkkenet

Visste du at det var forbud mot å ha kvinner som sushi-kokker i Japan inntil nylig? Fordi det ble antatt at deres olje og sminke ville forandre smaken og lukten av sushi. I tillegg ble kvinner antatt å ha høyere kroppstemperatur, spesielt under menstruasjon, og at deres varme hender ville ødelegge den kjølte fisken.



6. Utdanning til en Sushi-kokk

Tradisjonelt tar det 10 år å utdanne sushi-kokk, derimot for moderne sushi-kokker kan man starte å jobbe etter 2 år. . En Sushi-kokk i Japan kalles for "itamae"


7. Tunfisk i Japan

Japanerne står for 80 % av verdens forbruk av blåfinnet tunfisk. I 2013 ble en blåfinnet tunfisk på 222 kg solgt for over 13,6 millioner norske kroner på Tunfisk-Tokyo Auksjonen!



8. Norsk oppfinnelse på 80-tallet

Norsk laks ble introdusert til japanerne i begynnelsen av 1980. Siden da har Norsk laks spilt en sentral rolle i sushimarkedene verden over. I 2014 slo norsk lakseeksport til Japan nye rekorder med en verdi på 1,7 milliarder kroner!



9. Norge vs Japan

I Norge finnes det 282 sushi-restauranter. Derimot i Japan finnes det 45 000!


10. Sushi og søvn

Den 27.februar 2013, ble japaneren Misawo Okawa offisielt anerkjent av Guinness rekordbok som verdens eldste nålevende kvinne. Okawa anbefaler at folk spiser sushi, lærer å slappe av og at de sover i minst åtte timer om natten.



Bestill direkte på nett: https://www.sushicity.no/order-online-


182 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page